Zon, zee, strand en heerlijk eten in Vietnam!

Of je nu geïnteresseerd bent in avontuur, geschiedenis, natuur of cultuur, er is iets voor jou in Vietnam. Als reisdoel zet Vietnam echt een vinkje bij alle vakjes. Het beste van alles is dat je onderweg kunt genieten van een ongelooflijke keuken en koffie! Boek een Vietnam tour met je vrienden of familie bij Local Vietnam voor de beste prijzen en leuke reistips!

Lees verder voor de leukste dingen om te doen tijdens je verblijf!

Cruise rond Ha Long Bay

Bij de beslissing over wat er in Vietnam moet gebeuren, moet één ding zeker voorrang krijgen, namelijk een bezoek aan Ha Long Bay. De naam betekent “Descending Dragon” en er zit natuurlijk een interessant verhaal achter.

Volgens de legende stuurde de Jade Keizer draken hierheen om Vietnam te beschermen tegen indringers. De draken spuwen reusachtige smaragden in de zee, die een onbegaanbare barrière vormen tegen binnenvallende schepen. In de loop der jaren werden deze smaragden eilanden in verschillende vormen en maten.

Er zijn meer dan 1500 kalksteenformaties in de baai, en er omheen varen op een traditionele rommelboot is een van de top dingen om te doen in Vietnam. Rondvaarten omvatten meestal een beetje snorkelen en kajakken en een lunch aan boord. Onderweg kunt u genieten van het adembenemende landschap van dit UNESCO-werelderfgoed.

Veel mensen bezoeken Ha Long Bay op een dagtocht vanuit Hanoi. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om mee te doen aan een tocht vanuit de hoofdstad. Let er wel op dat het een zeer lange dag is, waarbij de meeste tijd in de bus wordt doorgebracht. Als je flexibel bent, raad ik je aan om een paar nachten op Cat Ba Island door te brengen.

Cat Ba Island is gemakkelijk te bereiken met de bus en de boot en het is een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van Ha Long Bay. Na uw cruise rond de baai kunt u een motor huren om naar het nationale park te gaan voor een wandeling en daarna te chillen op het strand. Er is hier ook genoeg heerlijke zeevruchten te vinden. Over heerlijk eten gesproken, dat brengt ons bij het volgende punt op onze lijst van dingen die we in Vietnam kunnen doen…

Graaf in de Vietnamese keuken

Als je maar één keuken zou kunnen eten voor de rest van je leven, wat zou je dan kiezen? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik denk dat ik met Vietnamezen ga. Ten eerste, het is een van de gezondste keukens op de planeet. Met verse ingrediënten (waaronder veel groenten) en minimale olie en zuivel, kun je je goed voelen over het vullen van je gezicht met Vietnamees eten!

De keuken van Vietnam wordt beïnvloed door het principe van vijf elementen. Gerechten in Vietnam hebben een mooie mix van vijf smaken – pittig, bitter, zuur, zout en zoet. Ze spreken ook alle vijf de zintuigen aan en bevatten vijf soorten voedingsstoffen. Er is echt veel aan de hand in de keuken in Vietnam!

Als je ooit niet zeker weet wat je in Vietnam moet doen, zoek dan een straatvoedselverkoper met een menigte, trek een plastic krukje op en bestel de lokale specialiteit. Of het nu gaat om een hete kom pho, een knapperige bahn xeo crêpe, of een wereldberoemde banh mi sandwich, met Vietnamees eten kan het gewoon niet misgaan.

Niet alleen is de Vietnamese keuken heerlijk, maar het is ook een fantastisch koopje. Als je op straat eet of op lokale markten, kun je gemakkelijk tanken voor een paar dollar. Zelfs in leuke restaurants in de grote steden hoef je geen fortuin uit te geven om goed te kunnen eten.

Oh ja, en tapbieren die bekend staan als bia hoi zijn meestal maar $0,25! Het is mogelijk om hier uit eten te gaan en te drinken voor twee personen en niet eens $20 uit te geven. Het eten van je weg door het land is zeker een van de top dingen om te doen in Vietnam.

Lees ook: Waarom je een expert in zou moeten huren voor het verwijderen van vloertegels

Reageren is niet mogelijk