Zijn luxe handtassen goede investeringen?

Het maakt niet uit wat voor soort investering je doet, een investering is fundamenteel gewoon het proces van het kopen van iets dat zal toenemen in waarde na verloop van tijd met rendement. Wat dit betekent is dat je geld uitgeeft om meer geld te genereren, het doel is om meer te verdienen dan jouw initiƫle investering om winst te maken en niet alleen break-even.

Een goede investering is een investering die je niet alleen winst oplevert, maar ook de risico’s verdraagt en aansluit bij jouw persoonlijke doelstellingen. Je moet de risico’s inschatten en weten of je investering duurzaam is, als er te veel risico’s zijn dan moet de investering misschien heroverwogen worden. Wat een goede investering is, is nogal subjectief, maar het belangrijkste doel van elke investering is om een rendement te maken. Het doel is om waar voor je geld te krijgen.

Designerhandtassen zijn al decennialang een hot commodity, wat heeft geleid tot een constante vraag en aanbod. Van Liu Jo, de Dior Saddle, Balenciaga City bag, klassieke Chanel flap tot de Hermes klassieke Birkin, de designer handtas is meer dan alleen een fashion statement, het is een investering geworden. Net als kunst, horloges en antiek, is de designer handtas een exclusief verzamelobject geworden, maar maakt dit ze tot een goede investering? Nou, laten we eens kijken naar de voordelen.

WINSTPOTENTIEEL DOOR DOORVERKOOP

Als je een designertas koopt, kun je die, afhankelijk van de zeldzaamheid, de ontwerper en de marktwaarde, doorverkopen voor veel meer dan de prijs waarvoor je hem hebt gekocht. De doorverkoopmarkt is alleen gunstig voor bepaalde ontwerpers, zoals Hermes, Chanel en Louis Vuitton. Populaire doorverkoopwebsites zijn geweldige platforms om te gebruiken. Handtassen worden daar soms voor 40% boven de winkelprijs verkocht, afhankelijk van hoe zeldzaam ze zijn en hoe goed de staat is.

EEN STUKJE GESCHIEDENIS KOPEN

Afhankelijk van de zeldzaamheid van de handtas, kun je een van de weinige eigenaren worden van zeldzame stukken modegeschiedenis. Als je iemand bent die dol is op mode en modegeschiedenis, betekent het kopen van handtassen die vintage of eenmalig exclusief zijn, dat je een van de weinige eigenaars ter wereld wordt.

LANGZAAMHEID

Afhankelijk van de materialen van deze tassen, hebben ze veel potentieel om bijna een leven lang mee te gaan, dat is de reden waarom zo veel mensen luxe handtassen kopen. Chanel, bijvoorbeeld, gebruikt leer voor hun klassieke kleptassen, wat zeer duurzaam is en veel kan verdragen zonder veel schade aan de hardware. Met de juiste conservering en verzorging kunnen deze tassen jaren meegaan en kunnen ze als een erfstuk aan jouw kinderen of vrienden worden doorgegeven. Je kunt zelfs lederreinigingsmiddelen kopen en naar tassenspecialisten gaan om jouw luxe handtassen te repareren en hun staat te helpen behouden.

Lees ook: Alles wat je moet weten over kamer akoestiek

Reageren is niet mogelijk