Wat zijn de voordelen van een carrière in rekrutering?

Denk je erover om als recruitment consultant te gaan werken, maar twijfel je of het wel de juiste keuze voor jou is?

Lees dan verder, want dit artikel zal op een volledig onbevooroordeelde en eerlijke manier een aantal van de voordelen van het werken als recruitment sales consultant uitleggen.

Werktevredenheid en voldoening

Nee, het meest bevredigende deel van de baan is niet het geld voor consultants, het is het gevoel van het daadwerkelijk helpen van mensen. Als recruitment consultant ben je verantwoordelijk voor het helpen van mensen bij het vinden van de juiste baan, die eigenlijk een levensveranderende kans voor hen kan zijn.

We kennen allemaal de functionele service die een recruitment consultant levert – mensen een betere baan, een hoger salaris, een betere locatie vinden – maar er zit ook een emotionele service aan vast. Een baan, bedrijf of bedrijfstak (in goede en slechte tijden) heeft een enorme impact op het welzijn en de levenskwaliteit van mensen. Dus functioneel en emotioneel gezien is het heel bevredigend als je het goed doet. En niet alleen voor jou, maar ook voor de persoon die je hebt geplaatst en het team dat je net hebt versterkt met nieuw talent.

Verdien geld

Verdien geld, snel. Recruitment is een van die banen waar je een aanzienlijke beloning krijgt voor het uitvoeren van je werk. De meeste recruitment consultants krijgen allemaal een basissalaris, maar ze krijgen ook een commissie voor het invullen van elk type positie in sales, marketing, finance, technologie en HR.

Dus, niet alleen is het werk echt bevredigend, maar je hebt ook een soort van stabiliteit, want zelfs als je een slechte maand hebt met geen plaatsingen en geen commissies, heb je nog steeds je basissalaris. Als je daar nog commissies bovenop doet, is de hemel de limiet in termen van potentiële verdiensten.

Elke dag is anders

Werken als recruitment consultant betekent dat elke dag anders is. Iedereen die in recruitment heeft gewerkt zal het hier volledig mee eens zijn. Hoewel er een ritme zit in wat je elke dag doet en wat je baan inhoudt, is geen enkele dag hetzelfde.

Dit komt simpelweg omdat je elke dag met mensen te maken hebt en al je interacties in recruitment met mensen zijn. Het is de belichaming van een mensen business. En mensen zijn van nature nogal onvoorspelbaar en het grootste deel van wat iedereen doet, wordt gedreven door hun emoties. Daarom veranderen hun beslissingen, hun gedachten veranderen, hun gevoelens veranderen, hun verwachtingen veranderen. Factoren en situaties in het leven van mensen kunnen ook veranderen, wat ertoe kan leiden dat zij andere beslissingen nemen en dat kan echt interessant en opwindend zijn.

Lees ook: 5 Voordelen van akoestische panelen

Reageren is niet mogelijk