Wat zijn de voordelen van een bewakingscamera?

Nog niet zo lang geleden werden bewakingscamera’s alleen gebruikt door bedrijven, parkeergarages en overheidsinstellingen.

Maar nu zijn er overal buiten beveiligingscamera’s in de voorsteden en stedelijke wooncomplexen. Mensen vragen steeds meer om hightech beveiligingssystemen voor hun huis, en deze systemen zijn nu krachtiger en betaalbaarder dan ooit.

Door de toegenomen beschikbaarheid en het gemak van de installatie kunnen huiseigenaren gemakkelijk profiteren van de vele voordelen van bewakingscamera’s in de omgeving van het huis.

Als u op zoek bent naar een manier om uw huisbeveiliging te verbeteren, zijn beveiligingscamera’s van http://www.cctvbuilder.com een fantastische plek om te beginnen.

Hier zijn de belangrijkste voordelen van bewakingscamera’s in huis, evenals een aantal must-have functies om u te helpen een bewakingscamerasysteem te kiezen dat precies goed is voor uw huis.

Bewakingscamera’s kunnen criminaliteit afschrikken

Zichtbare bewakingscamerasystemen hebben het potentieel om criminaliteit te verminderen en af te schrikken.

In 2013 heeft een UNC Charlotte-onderzoeker een studie uitgevoerd naar de gewoontes van inbrekers. Tijdens het onderzoek werden meer dan 400 veroordeelde daders ondervraagd over hun gewoontes en motivaties tijdens een inbraak.

Onder de verschillende factoren die de deelnemers in overweging namen voordat ze met het misdrijf doorgingen, speelde de aanwezigheid van beveiligingscamera’s en huisalarmsystemen een belangrijke rol. Als er sprake was van een woningbeveiligingssysteem, zei meer dan de helft van de inbrekers dat ze dat huis met rust zouden laten.

Pakketdiefstal is een veel voorkomende vorm van criminaliteit die met beveiligingscamera’s kan worden aangepakt. Zelfs basisbewakingscamera’s kunnen voorkomen dat er criminele activiteiten plaatsvinden op uw terrein, waaronder pakketdiefstal.

Het is alsof je een ingebouwde babysitter hebt…

Videobewakingssystemen bieden een live-feed die u kunt openen vanaf uw mobiele apparaat wanneer u niet in de buurt van de kinderen bent. Afhankelijk van waar u uw thuisbewakingscamera’s installeert, kunt u uw kinderen in de gaten houden terwijl ze in de woonkamer zitten of in de achtertuin spelen.

Bovendien kunt u de activiteit bij uw voordeur bewaken met een slimme deurbelcamera. Als uw kinderen alleen thuis zijn en er aan de deur wordt gebeld, ontvangt u een waarschuwing op uw mobiele apparaat. U kunt dan de deurbelfeed bekijken om te weten te komen wie er aan de voordeur staat, en met tweewegsaudio kunt u met uw gast communiceren.

Is er een pakketje afgeleverd? Is een vriendelijke buurman traktaties aan het bezorgen? Met een deurbelcamera kunt u de bezoeker direct identificeren.

Als uw kinderen toegang hebben tot een tablet of smartphone, kunnen ze ook toegang krijgen tot de live feed voordat ze naar de deur gaan. Dit geeft de ouders de nodige gemoedsrust als de kinderen alleen thuis zijn.

Lees ook: 10 Dingen die je niet wist over bobslee├źn

Reageren is niet mogelijk