Wat zijn de nadelen van zonne-energie?

Hoewel het alom bekritiseerd werd omdat het duur of inefficiënt zou zijn, is zonne-energie nu uiterst voordelig gebleken – niet alleen voor het milieu, maar ook voor de particuliere economie. Er zijn echter altijd nadelen, ongeacht de energiebron die je kiest om te analyseren. Bekijk hier de zonne-energie bedrijf van Henny Pelsers voor meer informatie over dit onderwerp. In dit artikel heb ik de belangrijkste nadelen van zonne-energie in de volgende punten geschetst:

Nadelen van zonne-energie

Kosten

De initiële kosten voor de aankoop van een zonnesysteem zijn vrij hoog. Dit omvat het betalen voor zonnepanelen, omvormer, accu’s, bedrading en voor de installatie. Toch zijn de zonnetechnologieën voortdurend in ontwikkeling, dus het is veilig om aan te nemen dat de prijzen in de toekomst zullen dalen.

Afhankelijk van het weer

Hoewel zonne-energie nog steeds kan worden opgevangen tijdens bewolkte en regenachtige dagen, daalt het rendement van het zonnestelsel. Zonnepanelen zijn afhankelijk van zonlicht om effectief zonne-energie te verzamelen. Daarom kunnen een paar bewolkte, regenachtige dagen een merkbaar effect hebben op het energiesysteem. U moet er ook rekening mee houden dat zonne-energie niet ’s nachts kan worden opgevangen. Aan de andere kant, als u uw waterverwarmingsoplossing ook nodig heeft om ’s nachts of in de winter te werken, zijn thermodynamische panelen een alternatief om te overwegen.

Zonne-energieopslag is duur

Zonne-energie moet direct worden gebruikt, of kan worden opgeslagen in grote batterijen. Deze accu’s, die in off-the-grid zonne-energiesystemen worden gebruikt, kunnen overdag worden opgeladen, zodat de energie ’s nachts wordt verbruikt. Dit is een goede oplossing om de hele dag door zonne-energie te gebruiken, maar het is ook vrij duur. In de meeste gevallen is het slimmer om overdag alleen maar zonne-energie te gebruiken en ’s nachts energie van het elektriciteitsnet te halen (dit kan alleen als uw systeem is aangesloten op het elektriciteitsnet). Gelukkig is uw energiebehoefte meestal hoger gedurende de dag, zodat u het grootste deel ervan met zonne-energie kunt opvangen.

Lees ook: Hoe weet je zeker dat je geld naar de juiste liefdadigheidsinstelling gaat?

Reageren is niet mogelijk