Wat te doen in Den Bosch in één dag?

‘s-Hertogenbosch, bijgenaamd Den Bosch, is een prachtige stad met een rijke cultuur en de geschiedenis in Brabant wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, ondanks het feit dat Den Bosch maar een dagje weg is van Amsterdam. Hoewel ik verwachtte dat Den Bosch mooi en historisch zou zijn, werd ik verrast door Den Bosch. Het is een stad die niet vastzit in de tijd en ik heb een routebeschrijving gemaakt voor één dag in Den Bosch om je te laten zien wat het beste is om te doen in Den Bosch.

NAAR DEN BOSCH

Het duurt precies een uur om vanuit Amsterdam naar Den Bosch te komen met de Nederlandse treinen. De heen- en terugreis kost 31 euro. Het zou in je belang zijn om een dagkaart te zoeken, die zou de helft van de kosten moeten kosten.

WAAR TE VERBLIJVEN IN DEN BOSCH

Den Bosch zit vol met schattige boetiekhotels die betaalbaar zijn in vergelijking met een groot deel van Nederland, maar wees gewaarschuwd dat er niet zo veel hotels zijn, dus boek vooruit als je een weekendje weg bent. Den Bosch is een populair weekendje weg voor Nederlanders.

Bekijk hier meer goedkoop hotel ‘s-Hertogenbosch.

WAT TE DOEN IN DEN BOSCH IN ÉÉN DAG

Als je de mogelijkheid hebt, breng dan zeker een bezoek aan Den Bosch als het tijdens het Nederlandse Carnaval overgaat in Oeteldonk. Dit is een bijzonder moment om de Brabantse regio in het algemeen te bezoeken.

KOFFIE EN EEN BOSSCHE BOL

Is het echt te vroeg voor een Bossche bout? Voor het geval je niet weet wat een Bossche bol is, is het het naamgenootje van Den Bosch. De beste plek om een Bossche bol te kopen is bij Banketbakkerij Jan de Groot, die naast station Den Bosch Centraal ligt.

Deze heerlijke lekkernijen zijn verre van gezond, want het zijn chocoladebollen gevuld met room, dus maak je geen zorgen als je je dag niet begint met een, want je vindt ze op de cafés in de hele stad…. Het is goed om te onthouden dat ik hier een mooie zelf geleide wandeling door Den Bosch heb gemaakt, dus je hoeft je niet schuldig te voelen voor het verwennen. Dat gezegd hebbende, zou ik aanraden om er een te delen met een vriendin.

Stop voor een kopje koffie bij CoffeeLab Den Bosch, een moderne Nederlandse koffiebar met wat gebak. Anders passeer je heel wat mogelijkheden als je door het centrum loopt.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een bewakingscamera?

Reageren is niet mogelijk