Waarom jij als werkgever otoplastieken moet overwegen

Veel werknemers worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus. Het is dan ook geen toeval dat gehoorschade een van de meest gemelde beroepsziekten is. Vanaf wanneer noemen we het geluidsniveau schadelijk? Wanneer iemand gedurende minstens 10 uur per dag, 7 dagen per week, wordt blootgesteld aan geluiden van meer dan 80dB(A), kan dit permanente schade veroorzaken. En natuurlijk heeft niemand er baat bij, noch uw medewerkers noch uw bedrijf. Als bedrijf bent u verplicht om (passende) maatregelen te nemen om gehoorschade bij uw medewerkers te minimaliseren.

Het zijn niet alleen de meest voor de hand liggende beroepsgroepen die vaak te maken hebben met gehoorschade. Naast banen in de (wegen)bouw, transport en industrie lopen werknemers ook het risico op schadelijke geluiden in andere beroepen, zoals in de recreatie en dienstverlening en in grote keukens in instellingen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven en scholen. Neem daarom geen risico’s en zorg ervoor dat uw medewerkers goed beschermd zijn. Otoplastieken helpen u hierbij. Want voor u het weet is het te laat!

OTOPLASTIEKEN BESCHERMEN TEGEN SCHADELIJKE GELUIDSNIVEAUS

Wanneer uw werknemers worden blootgesteld aan geluidsniveaus van meer dan 81 dB, bent u – als werkgever – verplicht om professionele gehoorbescherming te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van otoplastics. Wanneer uw werknemers dagelijks worden blootgesteld aan geluidsniveaus van 84dB of meer, zijn zij verplicht om deze gehoorbescherming op het werk te dragen. Als het geluidsniveau werkelijk hoger is dan 87dB(A), of bij een piekgeluidsdruk van 141 dB, moet er onmiddellijk actie worden ondernomen om het geluidsniveau onder de grenswaarde te brengen. De geluidsniveaus worden in het oor gemeten terwijl de gehoorbescherming wordt gedragen. Als werkgever moet u zich aan deze regels houden. Het welzijn van uw werknemers moet altijd een prioriteit zijn.

Bovendien is het uw taak als werkgever uw personeel te informeren over de risico’s van schadelijke geluidsniveaus en hen een gehoortest te geven om te bepalen of de genomen maatregelen voldoende zijn.

Reageren is niet mogelijk