Waarom je regelmatig naar de tandarts moet gaan

Niet iedereen verheugt zich om een bezoekje te brengen bij de tandarts, maar het is wel belangrijk om elke zes maanden naar de tandarts te gaan. Als u afvraagt wat het nut is van regelmatige tandheelkundige controles en reiniging, dan hebben we iets voor u om over na te denken.

Als u overweegt om een tandheelkundige controle over te slaan vanwege de kosten of een andere factor zoals tijd of tandheelkundige angst, zorg er dan voor dat u alle risico’s in overweging neemt. Wat u op de lange termijn zou kunnen betalen voor het niet bezoeken van uw tandarts zal waarschijnlijk veel hoger zijn, zowel voor uw portemonnee als voor uw gemoedsrust. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom u regelmatig naar uw tandarts moet gaan:

Tandplak, tandsteen en gaatjes

Zelfs met de meest toegewijde dagelijkse poets- en flossers zijn er nog steeds kleine plekken in de mond die niet regelmatig worden gepoetst en flossen. Wanneer tandplak zich ophoopt, wordt het moeilijker te verwijderen, verhardt het  en verandert het in tandsteen, wat uiterst moeilijk te verwijderen is zonder professionele hulp.

De patiënt heeft een tandheelkundige behandeling, reguliere tandreinigingen voorkomen dat tandsteen erosie van de tanden of het gaatjes in de tanden voorkomt, waardoor gaatjes ontstaan. Gaatjes geven zelden een waarschuwingssignaal als ze zich vormen, met als gevolg dat er pas een kleine pijn ontstaat als de tand al is vergaan. Als de schade eenmaal is aangericht, moet u terug naar de beste tandarts Zoetermeer om gaatjes en andere tandproblemen op te vullen en te laten repareren. Dit alles kan worden vermeden met regelmatige schoonmaakbeurten die zorgen voor tandplak en tandsteen voordat het destructief wordt.

Een schoonmaakafspraak is ook voordeliger dan een vulling, dus als het geld krap is, moet u ervoor zorgen dat u de schoonmaak niet mist!

Opsporing van mondkanker

Mondkanker is een zeer ernstige ziekte die zich op verschillende manieren manifesteert. Zonder de tekenen van het vroege begin te kennen, wordt mondkanker vaak niet gediagnosticeerd en kan het zich snel ontwikkelen en levensbedreigend worden. Maar gelukkig is de diagnose mondkanker in een vroeg stadium vaak gemakkelijk te behandelen.

Velcroscooponderzoek voor mondkanker bij vrouwen uw tandarts is zeer goed getraind om deze tekenen en symptomen te herkennen en met regelmatige tandheelkundige controles om de zes maanden is de kans op het tijdig opsporen van mondkanker aanzienlijk groter. Het herkennen van mondkanker in een vroeg stadium is de sleutel tot een succesvolle behandeling en hoewel u misschien geen mondkankerstoornissen opmerkt, zal uw tandarts dat wel doen.

Een VELscope-kankeronderzoek is vrijblijvend, volledig pijnloos, wordt in sommige gevallen gedekt door de verzekering en duurt slechts een minuut of twee. Het onderzoek vangt onzichtbare tekenen van dood weefsel op, veroorzaakt door tumoren die zich vormen door het schijnen van een speciaal licht in de mond. Neemt het heel weinig tijd in beslag, is het totaal pijnloos en kan het je leven redden?

Reageren is niet mogelijk