Waarom is het een goede zaak om de belasting digitaal te maken?

Ik weet wat je denkt. Het komt te snel. De systemen kunnen het niet aan. HMRC zal het helemaal verkeerd aanpakken. En weet je wat? Misschien heb je gelijk.

Bekijk hier alle actuele belastingdienst storingen.

Maar afgezien van deze problemen, zou het maken van Tax Digital het beste kunnen zijn wat er in jaren kan gebeuren. En in deze post, zal ik uitleggen waarom andere landen zouden moeten volgen.

Wat is Making Tax Digital (MTD)?

Tax Digital maken is het plan van de regering om de manier te veranderen waarop alle BTW-geregistreerde bedrijven in het Verenigd Koninkrijk hun BTW-aangiftes indienen.

In plaats van de oude BTW-aangifte in te dienen door de cijfers handmatig in te voeren via het online portaal, of door ze te versturen vanuit jouw software, maken ze het verplicht om een online boekhoudsoftwaresysteem te gebruiken. Vanaf april 2019 moet je jouw driemaandelijkse btw-aangifte indienen via een compatibel softwareplatform.

In feite zijn ze dus bezig kleine bedrijven te ‘dwingen’ om met hun tijd mee te gaan en gebruik te maken van boekhoudsoftware om hun boekhouding te voeren. Nu kun je je verzetten tegen het idee dat iemand je vertelt wat je moet doen, en je bent misschien doodsbang voor het idee om een software te leren gebruiken die moeilijk (en duur!) klinkt, maar in werkelijkheid heb je weinig om je zorgen over te maken.

4 grote voordelen van cloudboekhoudsoftware

Hier zijn 4 voordelen aan het omarmen van MTD en het overstappen naar de cloud:

Het is een app

Je kunt het gebruiken op je laptop of je telefoon en het voelt alsof je een andere app gebruikt; eenvoudig en intuïtief, handig en snel.

Het doet het harde werk

Het zware tilwerk van de boekhouding wordt voor jou gedaan. Zet een directe feed op naar jouw bank, leer de software hoe de transacties te verwerken (eenmaal gedaan, nooit meer vergeten en 100% consistent) en het resterende boekhoudkundige werk zal minimaal zijn.

Het geeft je gegevens

Dit is echt belangrijk. Alle bedrijven moeten weten hoe ze presteren en die zakelijke inzichten binnen handbereik hebben, van de kleinste online juwelenverkoper tot het marktleidende onafhankelijke elektronicabedrijf. Het is niet langer nodig om een dure in-house-financieringsfunctie te hebben om uw bedrijfsnummers te zien.

Jouw accountant kan echt werken MET jou

Je kunt de gegevens in real time zien, dus alle gesprekken zijn veel relevanter en actiever. Met één enkel grootboek kan jouw accountant jou helpen met alle of een deel van jouw boekhouding en de gegevens gebruiken om tijdigere en meer kostenefficiënte managementrapportages te maken.

Hoe behulpzaam jouw accountant op dit moment ook is, het online werken met hen brengt het naar een heel ander niveau. Je kunt zowel toegang krijgen tot de cijfers, zodat jouw accountant jouw boekhouder, ondersteuningshulplijn, strategisch adviseur en financieel directeur kan zijn, allemaal in één – en van overal ter wereld.

Lees ook: Waarom zijn elektrische scooters tegenwoordig zo populair?

Reageren is niet mogelijk