Waarom is een sales recruiter goed voor jouw bedrijf?

Voordat je een recruiter kiest om mee te werken, doe dan eerst jouw onderzoek, want niet alle rekruteringsbedrijven zijn hetzelfde. Het vinden van een goede recruiter zoals Sales Recruitment Bureau CRS Consultants kan het verschil betekenen tussen het blijven hangen in een minder dan bevredigende rol en het doorgroeien naar een betekenisvolle en lucratieve carrière.

Lees hieronder een aantal voordelen van sales recruiters.

Ze besparen je tijd

De screeningsprocedure tijdens het interviewproces verloopt in verschillende fasen en neemt veel tijd in beslag. Het werken met recruiters betekent dat het hun tijd is, niet de jouwe, om je vaardigheden en ervaring te matchen met carrièremogelijkheden.

Ze helpen je om jouw meest relevante vaardigheden te benadrukken

Als ervaren verkoper heb je waarschijnlijk veel verkoopervaring om te gebruiken bij de presentatie van jouw werkhistorie. Een sales recruiter kan je helpen bij het aanscherpen van wat het belangrijkst is in de rol die je zoekt.

Ze zoeken naar een baan voor jou

Recruiters halen een groot deel van het knortwerk uit het proces van het maken van je volgende carrièrestap. Omdat ze voortdurend in contact staan met bedrijven in het aannameproces, zijn ze jouw bron van inzicht en informatie wanneer een potentiële rol beschikbaar komt. Je bent in staat om in jouw carrière aan het werk te blijven en alleen gecontacteerd te worden over functies die in lijn zijn met jouw carrièredoelen.

Zij helpen je bij de onderhandelingen

Tijdens de onderhandelingsfase van de aanwerving treedt je recruiter op als contactpersoon tussen jou en je nieuwe werkgever. Hij of zij kan jou en de klant inzicht geven in de markt van andere beloningspakketten voor functies op jouw niveau en jou en jouw potentiële werkgever helpen bij de onderhandelingen over een eerlijk en effectief beloningsplan.

Zij bieden ondersteuning tijdens de aanboordfase

Tijdens het onboardingproces bereiden top sales recruiters je voor op de eerste paar dagen op de baan en checken dan in om er zeker van te zijn dat je je op je gemak voelt in je nieuwe functie. Het is een moment waarop de recruiter ook de laatste feedback van jou kan krijgen.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een bewakingscamera?

Reageren is niet mogelijk