Waarom het dragen van een trainingspak tijdens werk volkomen acceptabel is

De streetwear trend is een van de meest dominante in de mode – van couture banen tot high-street labels – van de afgelopen jaren.

Een van de voordelen? Als je het goed doet, kun je nu trackies zoals de Lacoste Trainingspak dragen om te werken – en een heleboel andere plaatsen of sociale bijeenkomsten waarvan je eerder dacht dat ze buiten de grenzen van het mogelijke vielen.

Voordat je de deur uitloopt in je favoriete oude trackie dacks, die vaak niet al te veel aan de verbeelding overlaten, bedenk dan dit: er is nu een verscheidenheid aan meer modieuze, weloverwogen opties op de mannenmodebanen en in de winkels. Zweetbroeken zijn er nu in verschillende stoffen, en als je de helft van je salaris niet kunt verantwoorden voor een trainingspak, zijn er nog veel meer betaalbare opties – je moet alleen weten waar je moet kijken.

En een opmerking over kleur: of het nu gaat om spetteren of het vinden van een koopje, denk er altijd aan om het eenvoudig te houden; grijs – heide, marineblauw of zwart gaat goed samen met alles.

De hoodie

Laten we beginnen met de eeuwenoude capuchon. Ik hou het meest van dit hoofdbestanddeel omdat het op elk moment van de dag gedragen kan worden, van de brunch tot aan de bar. Ik denk dat het beter is dan bijvoorbeeld een eenvoudige crewneck, omdat het volume van de hals er koel uitziet met iets op maat gemaakt over de bovenkant. Als je de voorkeur geeft aan een knusse look, neem dan een meer minimale slim-fit getailleerde capuchon op, of ga meer casual met een oversized stijl die onder een blazer kan worden gedragen.

Geef je formele look een casual touch

Het contrast tussen vrijetijdskleding en formeel maatwerk is iets om te omarmen, zolang het maar eenvoudig en echt comfortabel is. Door iets formeler (zoals een lange jas) te combineren met iets sportiefs en casual (zoals een capuchon) creƫer je een mooi contrast, waardoor je je casual look kunt verheffen of je formele look een voorsprong kunt geven.

Toevoegen aan de outfit: witte sneaker

Verbeter je look door je trackies, hoodie of bijpassende trainingspak te combineren met een witte sneaker, van een luxueuzere leren sneaker zoals Common Projects, tot een Reebok-klassieker. Hoe eenvoudiger en witter de sneakers zijn, hoe beter, wat mij betreft. Ze zijn veelzijdig en zullen er sportiever uitzien dan casual – maar dan wel op een verfijnde manier. Als je een kleur draagt, zal het dragen van een witte sneaker die kleur ook laten knallen.

Pasvorm en stof zijn de sleutel

Het verschil tussen een goedkoop trainingspak en een pak dat er goed uitziet zit hem in de pasvorm, de details en de kwaliteit van de stof. Bij Best Jumpers gebruik ik bijvoorbeeld een luxe Japanse katoenen badstof vanwege het handgevoel, het gewicht en de duurzaamheid, en de manier waarop het op het lichaam zit. Sommige geweven stoffen zoals wol en sportieve technische stoffen, die gebruikt worden in een track-pant stijl, kunnen een alledaagse werklook een randje geven. In elk kantoor in New York waar ik heb gewerkt, vind je mensen die track-items dragen – en het ziet er geweldig uit. Voor meer formele gelegenheden kun je het beste een capuchon met een spijkerbroek of een T-shirt met een trainingsbroek combineren. Blijf uit de buurt van elke skin-tight-denim of chino-achtige trackies met een elastische manchet. (Dit is gedateerd en ziet er niet goed uit.)

Lees ook: 3 Dingen die Escape Rooms me leerde over stress

Reageren is niet mogelijk