Waar moet je naar kijken bij het kopen van een overhemd?

De overhemd is in wezen een vorm-passend kledingstuk. Afgezien van een handvol rage trends, worden de meeste overhemden verondersteld te passen op het bovenlichaam van de drager. Dit betekent dat het van groot belang is dat de ‘pasvorm’ en ‘snit’ van de blouse onberispelijk is. Een te losse blouse ziet er slonzig uit, terwijl een te strakke blouse je niet alleen ongemakkelijk maakt, maar er ook slecht uitziet. Bij Overhemden Sales proberen ze altijd naar de wens van de klant een perfect passende overhemd te vinden.

Schouder Fit

  • Te strak: De schouderpunten zijn voorbij de schouders en in de richting van de nek verschoven. Een deel van de mouwen kan ook over de schouders rusten, wat rimpels kan veroorzaken. Over het geheel genomen is het shirt te klein en je moet het niet voor 100% kopen.
  • Te los: De schouderpunten zakken van de schouders af en zakken op je bovenarmen. Het shirt is gevoelig voor ballonvaren en maakt je bovenlichaam groter. Het is moeilijk om deze punten aan te passen, dus doe geen moeite om het shirt op maat te laten maken.
  • Precies goed: Hier zitten de schouderpunten perfect aan de rand van je schouders – waar het vlak van de schouder en het vlak van de buitenarm elkaar ontmoeten. Het armscee (het gat waar de mouw in het lichaam van het shirt zit) is groot genoeg om de schoudernaad niet te doen verdraaien of trekken. Hierdoor kun je je armen vrij en comfortabel bewegen.

Torso Fit

  • Te strak: Je zult merken dat de knopen overbelast raken, waardoor er rimpels ontstaan rond de knoopsgaten. De spanning kan er ook voor zorgen dat er wat aan de mouwen wordt getrokken, waardoor de schoudernaden onder druk komen te staan.
  • Te los: De overtollige stof heeft de neiging om rond je taille of borst te golven. Dit is het soort shirt dat “muffin-topping” veroorzaakt vanaf de taille. Normaal gesproken is de oplossing hier om eenvoudigweg een maatje kleiner te maken of een ander merk met een betere pasvorm te proberen.
  • Precies goed: Je zult geen probleem hebben om dit shirt dicht te knopen. De onderkant van de sluiting (waar de knopen en knoopsgaten samenkomen) wordt verondersteld licht tegen het midden van je ribbenkast te rusten. Het hemd kan zonder enige vorm van golven worden ingewerkt.

Lees ook: De voordelen van btw-registratie

Reageren is niet mogelijk