Voordelen van werken in de overheid

Lees verder voor enkele voordelen van het werken voor de overheid.

Wil je de belastingdienst telefoon bellen ? Klik dan hier.

De kans om een verschil te maken

Overheidswerknemers werken aan het verbeteren van het leven van mensen in hun eigen land en over de hele wereld. Je kunt een vitale rol spelen bij het beëindigen van dakloosheid, het vinden van genezing voor ziekten, het veilig houden van onze voedselvoorziening en nog veel meer.

Grote voordelen en concurrerend loon

De gemiddelde overheidssalarissen zijn concurrerend met de particuliere sector en de non-profitsector. Topkandidaten met werkervaring en een sterke academische achtergrond kunnen hun salaris snel verhogen. De federale uitkeringen, met inbegrip van de ziektekostenverzekering, het pensioen en de vakantie, kunnen superieur zijn aan die van andere sectoren.

Banen voor elke interesse

Wat je krachten en passies ook zijn, er is een federale baan voor je. Of het nu gaat om boekhoudkundige of technische vaardigheden, of om interesse in kunstgeschiedenis, zoölogie of iets anders, je kunt bij een federaal agentschap met een missie waar je je door geprikkeld voelt.

Interessant en uitdagend werk

Werken bij de overheid is interessanter, uitdagender en grensverleggender dan veel mensen zich realiseren. Je kunt hetzelfde werk doen als in de particuliere sector, maar dan op grotere schaal en met een grotere impact. Overheidsmedewerkers ontwikkelen vaccins voor dodelijke ziekten, bestrijden seksuele en rassendiscriminatie en navigeren diplomatische uitdagingen in het buitenland.

Balans tussen werk en privéleven

Als je op zoek bent naar een leven buiten het werk, is de federale overheid een aantrekkelijke werkgever. Flexibele werkschema’s, inclusief telewerk, zijn een groot pluspunt voor mensen met een drukke agenda of lange woon-werkverkeer. Naast de royale vakantie en het ziekteverlof krijgen de werknemers 10 de federale feestdagen vrij. Veteranendag, iemand?

Professionele ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden

De overheid biedt uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, en veel instanties gebruiken individuele ontwikkelingsplannen om je te helpen bij het plannen van je korte- en langetermijndoelstellingen voor je carrière, zodat je de mogelijkheden kunt vinden die aansluiten bij je carrièredoelstellingen en de vooruitgang van je carrière.

Lees ook: 3 geheime gewichtverlies wapens

Reageren is niet mogelijk