Voordelen van het rijden op een scooter waar niemand over wist

De nadelen van het rijden op een scooter zullen mensen of hun families/geliefden soms laten schrikken en mensen geven het idee vaak op. Hoewel er inderdaad gevaren verbonden zijn aan het rijden op een motor, wil ik me in dit artikel richten op de voordelen van zo’n hobby en u uitleggen wat ik door mijn onderzoek heb geleerd.

Voor meer scooters zoals de Riva Mat Bruin kun je het beste naar fastfuriousscooters.nl/ gaan voor de goedkoopste prijzen.

U wordt een betere automobilist

Iedereen die op een scooter heeft gereden, weet hoe alert je moet zijn om te voorkomen dat je gewond raakt tijdens het rijden op de weg. Je bent voortdurend op zoek (of zou dat moeten zijn) naar mogelijke gevaren en risico’s die op je pad komen en je moet altijd met een plan in je hoofd komen voor het geval het ergste gebeurt.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat over het algemeen degenen die op een scooter rijden, eigenlijk betere bestuurders zijn in een auto dan bestuurders die niet op een motor rijden.

Degenen die weten hoe ze op een scooter moeten rijden, worden zich meer bewust van scooterrijders op de weg omdat ze zijn geweest waar ze zijn. Ze controleren eerder hun blinde vlekken en zoeken ze op in een regenstorm.

Als je op een scooter rijdt, moet je een defensieve bestuurder zijn omdat je vatbaar bent voor meer gevaren dan wanneer je met een ander type voertuig zou rijden. Dat defensief rijden wordt meestal toegepast wanneer een motorrijder een auto bestuurt. Reactietijden zijn meestal sneller en er is een betere coördinatie.

Het is een geweldig excuus om dicht bij iemand te komen…

Soms worden scooterritten geromantiseerd; je ziet films of foto’s van koppels die op een scooter rijden en je ziet hoe verliefd ze zijn. Maar dit is het probleem. Het is allemaal waar. Scooterfietsen kunnen erg romantisch zijn.

Als je op een scooter wilt rijden omdat je er cool uit wilt zien en iemand aantrekkelijk wilt oppikken en een ritje wilt geven, dan ben je niet alleen!

Scooterrijders hebben meestal geen andere keuze dan om veiligheidsredenen hun armen om je heen te slaan. Maar dat betekent niet dat je er niet van kunt genieten als je nogal dol bent op de persoon die het doet. Dus ga je gang, gebruik dit als een excuus om die aantrekkelijke mensen mee te laten rijden.

Lees ook: Werkt een 10-stappen skincare routine?

Reageren is niet mogelijk