Karpervissen in de koude seizoenen

Het punt van dit artikel is om de vissers effectief te laten begrijpen dat karper op elk moment van het jaar kan worden gevangen. Ja, dat geldt zelfs voor de winter. Laten we het kort hebben over twee seizoenen en wat er dan verandert met karpervissen.

Winter Karpervissen

Het vissen op winterkarpers is misschien wel het meest uitdagende seizoen buiten het paai seizoen. Karper wordt erg traag, traag en lang niet zo agressief om te bijten in welk haakaas je ook gebruikt. In de winter moet je strategie gebruiken en de weersomstandigheden zo vaak mogelijk spelen om effectief te kunnen vissen op karpers.

Je bent op zoek naar dagen met wat wind en wat lichte/hevige zonneschijn. Dit kan genoeg zijn om de karper uit de schuilplaats en in het ondiepe onkruid te krijgen. Soms zelfs in de marge op zoek naar zuurstof. Een goede aas- en aaspresentatie zijn ook een belangrijke factor in de winter. Je wilt meer gewicht in de schaal leggen op de attractant en een beroep doen op de grote en de kleine karper tegelijkertijd.

Lees ook: De beste gids voor El Gouna, Egypte

Herfst Karpervisserij

Het vissen op herfstkarpers kan net zo goed zijn als het voorjaar en de zomer. De karpers begrijpen dat de tijd beperkt is, en ze moeten zich eerst goed vermaken voordat ze het jaar door kunnen gaan met vissen. Ze zijn bereid om nog een laatste wilde tocht te maken voordat ze het een einde aan het jaar noemen. Nu is je kans om een aantal van de laatste karpers die je kunt uitvoeren en landen voor het kalenderjaar, tenzij je hebt besloten om ze op te ruwen en de hele winter door te gaan.

In de herfst wordt het echt “warm” om zo te zeggen weer te vissen. In de herfst zul je in staat zijn om effectief karpers te vinden in de buurt van de ondiepten en vlakten. Als je op een vijver of klein wateroppervlak vist, is het waarschijnlijk gemakkelijk om de karper langs de randen te zien. Vergeet niet om stil en sluipend te blijven zoals we eerder besproken hebben, ze zijn slimmer dan je denkt.

Reageren is niet mogelijk