Hoe weet je zeker dat je geld naar de juiste liefdadigheidsinstelling gaat?

Dus, je wilt geld doneren aan een zaak waar je om geeft. Misschien heeft een nieuwsverhaal je opgewonden gemaakt, of heeft een familielid een gezondheidstoestand die je wilt helpen om het bewustzijn te verspreiden. Als je in de positie bent om een financiële donatie te doen, is dat geweldig. Maar als je er echt zeker van wilt zijn dat je liefdadigheidsgift zo goed mogelijk wordt gebruikt, kun je het beste eerst wat onderzoek doen voordat je op de knop Donate Now klikt.

De trieste waarheid is dat niet alle liefdadigheidsinstellingen gelijk zijn. Met sociale media als onderdeel van ons dagelijks leven is het onvermijdelijk dat we worden blootgesteld aan een liefdadigheidsfraude. Veel oplichters gebruiken social media om te doen alsof ze handelen in naam van een bekende liefdadigheidsinstelling. Anderen zullen hartverscheurende tragedies gebruiken om nep-websites te creëren en bijdragen te vragen die het nooit zullen halen bij de slachtoffers.

Zelfs een legitieme, niet-oplichtende liefdadigheidsinstelling kan grote problemen hebben. Een slecht beheerde liefdadigheidsinstelling kan donaties niet goed beheren, waardoor de kans kleiner wordt dat jouw gift wordt gebruikt voor het beoogde doel.

Wil jij je abonnement op War Child opzeggen? Klik dan hier.

Kies een liefdadigheidsinstelling die zich goed voelt.

Je wilt weten dat je donatie in de juiste richting gaat, afgestemd op jouw overtuigingen. Het is dus erg belangrijk dat je je huiswerk doet en hun missie en doelstellingen leest!

Denk aan zowel grote, nationale of internationale organisaties als aan lokale liefdadigheidsinstellingen. Misschien past het wel beter bij jouw liefdadigheidsdoelen. Het is belangrijk om bij beide opties even stil te staan. Het kan zijn dat je dan merkt dat de problemen die je wilt aanpakken groot zijn en nationale liefdadigheidsinstellingen nodig hebt om ze aan te pakken. Of je kunt vinden dat een lokale impact belangrijker is en kleinere liefdadigheidsinstellingen is dan je voorkeursmethode voor het creëren van verandering. Geen van beide benaderingen is beter dan de andere, ze zijn volledig afhankelijk van wat jezelf probeert te bereiken.

Lees ook: 4 voordelen van duurzame ondernemingen

Reageren is niet mogelijk