Hoe moet azitromycine worden gebruikt

Azithromycine wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde bacteriële infecties, zoals bronchitis, longontsteking, longontsteking, seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) en infecties van de oren, longen, sinussen, huid, keel en voortplantingsorganen. Azithromycine wordt ook gebruikt om verspreide Mycobacterium avium complex (MAC) infecties te behandelen of te voorkomen [een soort longinfectie die vaak voorkomt bij mensen met humaan immunodeficiëntie virus (HIV)]. Azithromycine behoort tot een klasse van medicijnen die macrolide antibiotica worden genoemd. Het werkt door de groei van bacteriën te stoppen.

Antibiotica zoals azithromycine werken niet tegen verkoudheid, griep of andere virusinfecties. Je kan hier Azitromycine kopen zonder recept. Het gebruik van antibiotica wanneer ze niet nodig zijn verhoogt uw risico op het krijgen van een infectie later die zich tegen antibiotica behandeling verzet.

Hoe moet azitromycine worden gebruikt

Azitromycine wordt geleverd als een tablet, een verlengde (langwerkende) suspensie (vloeistof) en een suspensie (vloeistof) om via de mond in te nemen. De tabletten en de suspensie (Zithromax) worden meestal 2-10 dagen lang 2 keer per dag met of zonder voedsel ingenomen. Bij gebruik ter preventie van verspreide MAC-infectie worden azitromycinetabletten meestal één keer per week met of zonder voedsel ingenomen. De suspensie met verlengde afgifte (Zmax) wordt meestal op een lege maag (ten minste 2 uur voor of 4 uur na een maaltijd) als eenmalige dosis ingenomen. Om u te helpen herinneren om azitromycine te nemen, neem het elke dag rond dezelfde tijd in. Volg de aanwijzingen op uw receptenetiket zorgvuldig op en vraag uw arts of apotheker om uitleg over elk onderdeel dat u niet begrijpt. Neem azitromycine precies zoals voorgeschreven. Neem niet meer of minder azitromycine in of neem het niet vaker in dan voorgeschreven door uw arts.

Als u azitromycine-oplosbare suspensie (Zmax) als droog poeder ontvangt, moet u eerst water aan de fles toevoegen voordat u de medicatie inneemt. Open de fles door op de dop te drukken en te draaien. Meet een kopje (80 mL) water en voeg het toe aan de fles. Sluit de fles goed af en schud goed om te mengen. Gebruik de azitromycine suspensie met verlengde afgifte binnen 15 uur na ontvangst uit de apotheek of na toevoeging van water aan het poeder.

Schud de vloeistof goed voor elk gebruik om de medicatie gelijkmatig te mengen. Gebruik een doseerlepel, mondspuit of maatbeker om de juiste hoeveelheid medicatie te meten. Spoel het meettoestel met water na het nemen van de volledige dosis medicatie.

Als u binnen een uur na inname van azitromycine moet overgeven, bel dan meteen uw arts. Uw arts zal u vertellen of u een andere dosis moet innemen. Neem geen andere dosering in, tenzij uw arts u dit aangeeft.

Als u azithromycinepoeder voor suspensie (Zithromax) in de 1-grams verpakking van 1 gram ontvangt, moet u dit eerst mengen met water voordat u de medicatie inneemt. Meng de inhoud van de 1-grams verpakking met 1/4 kopje (60 ml) water in een glas en consumeer onmiddellijk de volledige inhoud. Voeg een extra 1/4 kopje (60 mL) water toe aan hetzelfde glas, meng en consumeer de volledige inhoud om er zeker van te zijn dat u de volledige dosis binnenkrijgt.

Neem azitromycine in tot u klaar bent met het recept, zelfs als u zich beter voelt. Stop niet met het gebruik van azitromycine, tenzij u de ernstige bijwerkingen ervaart. Als u te vroeg stopt met het gebruik van azitromycine of doses overslaat, is het mogelijk dat uw infectie niet volledig wordt behandeld en dat de bacterie resistent wordt tegen antibiotica.

Reageren is niet mogelijk