Geld besparen tijdens je vakanties

Later terugvliegen

De beste manier om geld te besparen tijdens het reizen is door minder vaak langere reizen te maken in plaats van veel korte reizen. Hoe langer uw reis, hoe meer tijd u heeft om langzamer te reizen. Uiteraard bespaart u op het nemen van minder vluchten. In plaats van 200 dollar te betalen voor een korte vlucht, kun je die 6 uur durende bus nemen. (lees meer voor tips over binnenlandse vluchten in India)

Reizen buiten de vakantie seizoenen

India is niet de enige seizoensgebonden plaats; zelfs de Griekse eilanden hebben een laagseizoen. Doe wat onderzoek en kijk wanneer de beste tijd om te gaan is – het zal de maand voor of na het begin van het toeristenseizoen zijn. Normaal gesproken is het buiten het seizoen of brandend heet of moesson op veel plaatsen, dus niet altijd een goede keuze. Die tijden zijn echter ook leuk om te reizen

Niet winkelen in de buurt van toeristische attracties

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar ik zie mensen altijd bij hen in de buurt winkelen, dus het moet niet bekend genoeg zijn. Deze prijzen zijn meestal veel hoger en in plaats daarvan moet je op zoek naar een lokale markt om te winkelen. Bijvoorbeeld in Goa, alles wat je ophaalt bij een kraampje in Anjuna Beach is veel goedkoper op de lokale Mapusa markt waar minder toeristen naartoe gaan.

Maak uw reis boekingen slim

Je moet echt onderzoek doen als je bijvoorbeeld naar Zurich gaat. Het kan goedkoper zijn om coach companies in Zurich te gebruiken dan met een nabijgelegen vliegveld te vliegen en de trein naar uw bestemming te nemen. Ik gebruik meerdere sites om te zoeken naar goedkope tripjes.

Goed op je uitgaves letten

Op reis schrijf ik niet alles op wat ik heb uitgegeven, maar ik schrijf wel iedere keer dat ik naar de pinautomaat ga. Ik heb de neiging om tijdens het backpacken zo’n 250 euro per keer af te pakken, vooral in India voor het geval ik ergens met alle pinautomaten leeg kom te staan, wat me vaak overkomt! Als je het opschrijft zul je zien hoe vaak je geld haalt en vooruit denken en jezelf afvragen, “als ik 250 euro per week blijf trekken en ik genoeg geld heb om deze reis te voltooien”? Zo niet, dan moet je bezuinigen.

Vermijd de kosten van geldautomaten

Ik bank met ABN Amro. Behalve af en toe een kaartblokkade om “fraude te voorkomen”, ben ik een grote fan en heb ik eigenlijk zoveel mensen ertoe gebracht om met hen over te stappen op bankieren! Ik heb GEEN pinautomaatkosten via de bank of wisselkosten. Ze komen er wel uit als je met de kaart veegt, maar aan het eind van elke maand worden ze teruggestort op je rekening. Dit is geweldig, want op gevaarlijkere plaatsen kun je kleinere hoeveelheden geld afhalen.

Koffers slim inpakken

Als u inpakt wat u nodig heeft, voorkomt u dat u het onderweg koopt. In landen die goedkoper zijn is dit niet zo belangrijk, maar in dure steden zoals Zurich, kan zonnebrandcrème je 50 euro terugzetten. Check mijn reis paklijst om te zien wat ik aanbeveel. Onderzoek uw bestemming. Bijvoorbeeld, als een Amerikaan zonder ziektekostenverzekering, neem ik geen medicijnen mee naar India. Ik koop wat ik nodig heb goedkoop in India als ik ga. Als een Indiaan die naar Amerika reist, kunt u beter alles wat u nodig heeft in voorraad houden.

Reageren is niet mogelijk