Een bezoek aan de Veluwe in Nederland

Nederlanders hebben de Veluwe uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van het land. Het is waar bossen, zandverstuivingen, korstmossen, steppen en heidevelden een prachtig natuurlandschap vormen. En waar je de Nederlandse ‘Big Five’ kunt zien: vossen, dassen, reeën, reeën, wilde zwijnen en edelherten, maar ook hooglanders, bevers en honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten.

Maar de Veluwe is nog meer dan dat. De Hanzesteden Harderwijk, Elburg en Hattem bijvoorbeeld, die al een hoge vlucht namen toen Amsterdam en Rotterdam nog slechts dorpen waren. En dan is er nog Paleis Het Loo met paleistuinen die tot de mooiste van Europa behoren. De Veluwe is ook de plek waar Helene Kröller-Müller-Müller midden in Nationaal Park De Hoge Veluwe haar enorme kunstcollectie bijeenbracht, waaronder de op een na grootste collectie van Van Goghs kunstwerken ter wereld. Daarnaast kunt u op de Veluwe genieten van een indrukwekkende culinaire ervaring, misschien zelfs in een met Michelin-sterren bekroond restaurant als u kiest. De Veluwe kan zelfs zon en strand betekenen: er zijn meer dan 100 zwembaden en meren, waaronder de meren die grenzen aan het Nationaal Park de Veluwe – een Eldorado voor recreatie en watersport!

Lees ook: Een lokale gids om een perfecte dag door te brengen in Amsterdam, Nederland

In de vele gezellige chalet parken, grote en kleine campings, gezellige B&B’s en comfortabele hotels, vind je altijd een warm welkom. Van daaruit kun je lange fietstochten en prachtige wandelingen maken en na een fantastische, gedenkwaardige dag op de veelzijdige Veluwe tevreden naar huis terugkeren.

De Veluwe zit vol verrassingen: Een bijzonder welkom

De Veluwe is al lang een populaire vakantiebestemming en terecht! Mensen houden ervan om de heide, zand verstuivende duinen en bossen te verkennen, per fiets of te voet, en als je geluk hebt (en geduld hebt) kun je zelfs de ‘Big Five’ van de Veluwe zien. Er zijn tal van gezellige vakantieparken, campings in alle soorten en maten, gezellige bed and breakfasts en comfortabele hotels die je van harte welkom heten. Vakantiehuis huren Nederland kun je doen op topparken.nl/ waar je keuze hebt aan een breed scala accommodaties. Welke kies je?

Reageren is niet mogelijk