Dingen die je nodig hebt voordat je de drone fotografie in gaat

Drone fotografie is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste groeigebieden in de fotografie. De mogelijkheid om een hoogwaardige camera in de lucht te plaatsen en prachtige luchtfoto’s te maken van het landschap hieronder is zeer meeslepend, en de resultaten kunnen buiten deze wereld liggen. In dit artikel vindt u acht tips die u zullen helpen om de praktische, veiligheids- en juridische overwegingen te begrijpen, welke apparatuur u nodig hebt, waar u naartoe kunt gaan om vitale training en certificering te krijgen (als u van plan bent om commercieel te gaan werken), en om u adembenemende voorbeelden van dronefotografie te laten zien.

Drone fotografie apparatuur varieert van kant-en-klare oplossingen die alles bieden wat u nodig hebt om luchtfoto’s en videobeelden te maken, tot individuele componenten die u kunt kopen en monteren om een zeer unieke en persoonlijke oplossing te creëren.

Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste componenten die gebruikt worden in de dronefotografie.

Een Gimbal
Een gimbal is een gestabiliseerd harnas of frame dat onder de drone hangt. De gimbal is ontworpen om een camera te dragen, hem waterpas te houden, of om hem op afstand in een bepaalde richting te richten.

gimbal

Net als drones, variëren gimbals in prijs en grootte en het is belangrijk dat u een drone kiest die uw keuze van gimbal en camera kan tillen, en een gimbal die het gewicht en de grootte van uw gekozen camera aankan.

Zenmuse is een populaire, betrouwbare gimbal fabrikant, maar er zijn letterlijk honderden goedkope, Chinese modellen beschikbaar. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het past bij de camera van je keuze, en zorg er bij voorkeur voor dat je goede recensies kunt vinden van betrouwbare bronnen.

De Drone
Een drone is een vliegtoestel met meerdere propellors waardoor het in staat is om rond te vliegen en op één plek te zweven.

Drones variëren sterk in grootte. Er is klein plastic speelgoed voor binnengebruik. U kunt grotere, drones met geïntegreerde gimbals en camera’s voor gebruik buitenshuis kopen. Er zijn ook professionele, grote, koolstofvezel drones met intrekbare poten en langere vliegtijden. Deze bieden serieuze prestaties en de beste resultaten van drone fotografie deze gebruikt www.dronefotograafnederland.nl.

Hij kan binnenshuis gebruikt worden, als je genoeg ruimte hebt, maar ook buiten bij lichte wind. De camera is niet zijn sterke punt, maar als goedkope manier om de basis van het vliegen met drone te leren, is dit een goede optie.

Een zender
Om uw drone te besturen, heeft u een zender of controller nodig. Deze variëren van eenvoudige apparaten met zeer weinig communicatiekanalen tot zeer geavanceerde zenders met veel extra kanalen voor de bediening van extra drone en camerafuncties.

Een camera
Natuurlijk heb je ook een camera nodig. Drones zijn beschikbaar voor alles van een kleine, speciale camera, GoPro actiecamera’s, compact- en spiegelloze camera’s, DSLR-camera’s tot en met high-end filmcamera’s.

U kunt in de verleiding komen om uw drone-fotografiesysteem rond uw bestaande camera en lenzen te bouwen, maar voordat u dat doet, moet u rekening houden met de grootte en de kosten van een drone die groot genoeg en krachtig genoeg is om uw relatief zware DSLR op te tillen.

Het kan voordeliger zijn om een kleinere, spiegelloze camera als uw dronecamera te bekijken. Deze zijn veel lichter dan een DSLR en daardoor makkelijker op te tillen met een bescheidener drone setup.

Reageren is niet mogelijk