Dingen die je in een brandwerende kluis kan bewaren

Als je je hebt ingelezen over brandveiligheid, heb je waarschijnlijk voorzorgsmaatregelen genomen om jouw gezin veilig en voorbereid te houden – je hebt jouw huis uitgerust met een rookmelder op elke verdieping, een noodvluchtplan opgesteld met jouw gezin en tijd geïnvesteerd in het aanleren van jouw kinderen om 911 te bellen in geval van brand. Je hebt de stappen genomen om jouw gezin te beschermen – maar heb je jouw meest waardevolle bezittingen volledig beschermd?

In een oogwenk kan een huisbrand kostbare spullen, documenten en een levenslange herinnering vernietigen. Daarom is brandwerend afdichten erg belangrijk. Je kunt jouw waardevolle bezittingen beschermen door ze op de juiste manier op te slaan. Vandaag de dag kiezen veel mensen voor een brandwerende kluis, in plaats van te betalen voor het bewaren van hun bezittingen in een kluisje bij de lokale bank. Het voordeel van een brandwerende kluis thuis is dat je direct toegang hebt tot originele kopieën van cruciale documenten (zoals verzekeringspapieren en paspoorten) – niet alleen tijdens de kantooruren van de bank. Bovendien zijn kostbaarheden en contant geld in een kluisje niet altijd gedekt door een FDIC-verzekering, terwijl huiseigenaren en huurders de artikelen in een kluisje thuis kunnen dekken.

Als je jouw eigen brandwerende kluis hebt – of overweegt te kopen – is het de moeite waard om op te merken dat deze kluizen het best gebruikt kunnen worden voor specifieke doeleinden. Het is belangrijk om te leren welke voorwerpen in een brandwerende kluis moeten worden bewaard voor de ultieme veiligheid; en welke het beste elders kunnen worden bewaard.

Informatie over de verzekeringspolis

In de nasleep van een huisbrand moet je er eerst voor zorgen dat je gedekt bent door jouw verzekering. Als je belangrijke documenten in een brandveilige kluis bewaart, kun je deze direct opvragen als er een ramp plaatsvindt.

Bank- en financiële rekeninginformatie

Als u financiële documenten thuis bewaart, of informatie over bankrekeningen, moeten deze in uw brandwerende kluis liggen. In het geval van een huisbrand kan het zijn dat u snel toegang moet krijgen tot fondsen. Financiële documenten kunnen ook extra papierwerk bevatten – zoals die met betrekking tot uw pensioenplannen en beleggingen. Het is een goed idee om kopieën van deze informatie elektronisch op te slaan, voor het geval dat!

Identificatie en paspoorten

Paspoorten en identificatie (zoals geboorteakten en sociale zekerheidskaarten) kunnen moeilijk te vervangen zijn bij verlies of beschadiging. Het is over het algemeen het beste om paspoorten thuis te bewaren in jouw brandwerende kluis, zodat ze binnen een ogenblik klaar zijn voor gebruik; maar het kan nuttig zijn om originele geboorteakten elders op te slaan, en gewoon een kopie van dit document in jouw brandwerende kluis te bewaren.

Lees ook: Hoe weet je zeker dat je geld naar de juiste liefdadigheidsinstelling gaat?

Reageren is niet mogelijk