De voordelen van het doneren aan goede doelen

Interessant is dat onderzoek heeft aangetoond dat de mensen die de meeste tijd besteden aan het denken over liefdadig geven, eigenlijk het minst geneigd zijn om te geven. In tegenstelling tot impulsieve uitgaven, kan impulsief geven prachtige voordelen opleveren voor je geest, lichaam en gemeenschap.

Als je zenuwachtig bent om te beginnen met contante donaties, maak dan je voeten nat door wat spullen in huis weg te geven die je niet meer wilt, zoals speelgoed, kleren of meubels. Dan, als je in een positie bent om financieel te geven, neem die stap – je bent niet alleen ten goede aan het welzijn van degenen die je geeft aan, je bent ten goede aan uw eigen ook.

Wilt u KWF opzeggen? Klik dan hier.

Bescherm uw lokale gemeenschap

Nationale vangnetprogramma’s, zoals voedselbonnen en invaliditeitsuitkeringen, kunnen van groot voordeel zijn voor de mensen die het nodig hebben, maar door het geven aan gemeenschapsorganisaties kunnen belangrijke lokale vangnetten worden geboden die ook tijdens crises en noodsituaties vitale hulp garanderen. Organisaties uit de gemeenschap hebben de neiging om sneller en adequater te reageren op de behoeften van de lokale gemeenschappen dan grotere organisaties, en deze organisaties krijgen het grootste deel van hun financiering uit particuliere giften. Lokale donaties bieden daarom steun aan programma’s die het welzijn van de gemeenschap verbeteren.

Verbeteren van de belangrijkste metingen van uw gezondheid

Mensen die vrijwilligerswerk doen, scoren beter op belangrijke metingen in de algemene gezondheid, zoals veerkracht tijdens lichamelijke activiteit en bloeddrukniveaus, dan mensen die dat niet doen. Een artikel in Consumer Reports geeft aan dat oudere volwassenen die zich als vrijwilliger aanmelden, een betere cognitieve functie hebben, een hogere loopsnelheid hebben, beter in staat zijn om trappen te beklimmen en minder vaak naar de televisie kijken dan mensen die zich niet als vrijwilliger aanmelden. Al deze indicatoren houden verband met een betere gezondheid bij ouderen.

Verlaging van de stresspercentages

Het verbeterde geluk en de gezondheid van mensen die vrijwilligerswerk doen en liefdadigheidsbijdragen leveren, hangt waarschijnlijk ook samen met een verminderd stresspercentage. Onderzoekers van Johns Hopkins University en de Universiteit van Tennessee vonden dat liefdadigheidsinstellingen minder stress en een lagere bloeddruk ervaren in vergelijking met mensen die niet geven.

Lees ook: De Yin en Yang van een chef-kok zijn…

 

Reageren is niet mogelijk