De top 5 voordelen van openbaar vervoer

Lees hieronder de top 5 voordelen van reizen met het openbaar vervoer in Nederland.

Voor meer vragen over het OV kun je terecht bij klantenservice gvb.

1. Openbaar vervoer is een veilige en rechtvaardige vervoerswijze

Wanneer er robuuste vervoersmogelijkheden bestaan, wordt er minder met auto’s gereden, waardoor de schadelijke gevolgen voor de samenleving, waaronder het verlies van 30.000 mensen en de verminking van veel meer elk jaar bij verkeersongevallen, worden verminderd.

Auto’s tasten ons milieu aan en dragen bij aan de opwarming van de aarde, en ze verbruiken gigantische hoeveelheden land om ze te laten rijden en op te slaan.

Ze zijn een enorme last voor de werkende armen, en hebben verwoest stedelijke centra en veroorzaakt huisvesting onbetaalbaar geworden.

2. Gezondheidsvoordelen voor de gemeenschap

Gebruikers van het openbaar vervoer moeten van en naar het station lopen, dus lopen ze veel meer dan de gemiddelde forens met de auto.

Een studie uitgevoerd door de stad Kopenhagen linkt een gezondere levensstijl met een lager sterftecijfer, een gelukkiger karakter, en meer productiviteit op het werk.

3. Millenials hebben de voorkeur aan openbaar vervoer

Millenials geven de voorkeur aan leefbare gemeenschappen boven wildgroei, en willen graag wonen in de buurt van goed vervoer, winkels, restaurants, bibliotheken, parken en een mix van woonstijlen, zoals appartementen en huizen.

In de eerste tien jaar van het nieuwe millennium, steeg het aantal transitrijders met 40% onder de 16-34 jarigen.

In de afgelopen vijf jaar, werden 77% van de transit-financiering stembiljetten goedgekeurd door de kiezers in het hele land, waaruit blijkt dat het publiek veel steun heeft voor het openbaar vervoer.

4. Vrijheid en mobiliteit versterkt door openbaar vervoer

De beschikbaarheid van openbaar vervoer opent de persoonlijke mobiliteit voor iedereen, en geeft iedereen de vrijheid om vrijwel overal heen te gaan.

Veel mensen zijn niet in staat om te rijden, en een meerderheid van de chauffeurs zou het op prijs stellen om te kunnen lopen, fietsen, of het openbaar vervoer te nemen in plaats daarvan, tenminste soms.

In een auto springen om kilometers te rijden voor een kop koffie en een krant is alleen een optie als je zelf rijdt.

Miljoenen niet-automobilisten, zoals kinderen, zitten vast in door auto’s gedomineerde voorsteden waar ze voor een lift op anderen moeten vertrouwen.

5. Reizigers zijn productiever in het openbaar vervoer dan in de auto

Wanneer men een auto bestuurt, kan men niet slapen, lezen, schrijven, ontspannen, of iets anders doen dat mensen met het openbaar vervoer wel kunnen doen.

Lees ook: De voordelen van elektrische vloerverwarming

Reageren is niet mogelijk