De meest gemaakte fouten bij chiptuning

Ondanks het feit dat de ECU chiptuning een van de snelste en veiligste manieren is om uw voertuig te veranderen en alle verborgen prestaties van uw motor los te laten, zijn er nog steeds een aantal dingen die fout kunnen gaan als het proces wordt uitgevoerd door een ongetrainde persoon. Aangezien alle moderne auto’s sterk afhankelijk zijn van het motormanagement en diverse andere elektronische systemen, vraagt het veranderen van de instellingen en het herinrichten van de auto om een hoge mate van nauwkeurigheid en kennis. De problemen met het onprofessioneel nabewerken kunnen talrijk zijn en we hebben de meest voorkomende problemen opgesomd:

Teveel chiptunen

Een van de meest voorkomende fouten van alle amateur-tuners is om de motor tot het uiterste te duwen. Het is vrij eenvoudig om de motor zo in te stellen dat deze veel meer vermogen levert dan het fabrieksvermogen, maar het zal de interne onderdelen van de motor enorm belasten, het brandstofverbruik zal eronder lijden, de onderdelen van de motor zullen falen en de motor zal het uiteindelijk opgeven. Dat wil je zeker niet en professionele remapping van Power Performance geeft je beduidend meer grip terwijl je toch het brandstofverbruik en het behoud van de motor behoudt.

Veilig modus

Aangezien de instellingen van de ECU zijn gewijzigd, kan het diagnosesysteem van de auto deze aflezen als de motorstoring en het controlelampje van de motor constant laten branden. In sommige gevallen kan het zelfs de auto in een veilige modus zetten, waardoor de prestaties en het toerental van de auto zonder duidelijke reden worden beperkt.

Geen verbetering

Het hoofddoel van ECU remapping is het bereiken van betere prestaties zoals meer vermogen en betere koppeling . Echter, als een ongetrainde persoon de motor probeert af te stellen en met de instellingen te knoeien, kan het resultaat soms behoorlijk teleurstellend zijn en de eigenaar van de auto zal geen prestatie-upgrade voelen. Er is een alarmerend aantal bedrijven die een klantenauto gebruiken om op te experimenteren. Dit is een van de redenen waarom het vaak veiliger is om bij bekende tuningbedrijven te blijven die met succes veel voertuigen hebben getuned.

Diesel problemen

Aangezien moderne dieselmotoren tot de beste uitgangspunten behoren voor een succesvolle ECU remapping, worden veel mensen verleid door het vooruitzicht van meer vermogen en koppel en een nog lager brandstofverbruik. Echter, als een amateur de motor repareert op een moderne en zeer geavanceerde dieselmotor, is het resultaat soms dikke zwarte rook en problemen met het DPF-filter die duur kunnen zijn om op te lossen. Vaak kan een onervaren tuner niet alle aspecten begrijpen die moeten worden aangepast.

Gebruik van onbewezen en defecte software

De professionele ECU remapping deskundige maken gebruik van de nieuwste en beste software voor de klus, die garandeert dat alle instellingen van de auto’s worden ingevoerd en perfect geschikt zijn voor een specifieke model en merk. Aan de andere kant, amateurs kunnen gebruiken van verdachte software zonder enige technische reserve die het computersysteem van de auto kan beschadigen. Voortdurende investeringen in de nieuwste tools en trainingen onderscheiden de professionals en zijn vaak een factor in het verschil in kosten tussen een groot bedrijf en een onbekende tuner.

Chiptuning laat een voetafdruk achter op de ECU

Zodra uw een chiptuning auto aan een professional overlaat, zal diegene zien dat er aan de motor is gesleuteld om betere prestaties te verkrijgen.Echter, als het werk goed wordt gedaan, zal de voetafdruk niet leiden tot problemen en alle officiƫle tuning winkels bieden de mogelijkheid om de auto terug te zetten naar volledige fabrieksspecificatie als de eigenaar niet tevreden is met de resultaten.

Reageren is niet mogelijk