De grootste supermarkt ketens van de wereld

Vorig artikel hadden we de beste online winkels besproken, nu gaan we de beste supermarkten bespreken. Laten we beginnen met de iconische 7-eleven:

7-Eleven

7-Eleven is ’s werelds grootste supermarktketen met meer dan 50.000 verkooppunten in 20 landen. De supermarkt heeft zijn hoofdkantoor in zowel Japan als de VS. Japan heeft met 15.000 verkooppunten het grootste aantal verkooppunten. De Verenigde Staten heeft 8.800 winkels, terwijl 6.800 winkels zich in Thailand bevinden. Andere winkels bevinden zich in Australië, Zweden, Canada, Singapore, Taiwan, Hongkong, Macau, Denemarken, Maleisië, de Filippijnen, Mexico, Indonesië en Noorwegen. 7-Eleven is een wereldwijde werkgever met meer dan 45.000 werknemers. Jammer genoeg heeft Nederland geen 7-Eleven.

Lidl

Lidl winkel is de zesde grootste supermarktketen ter wereld met meer dan 20.000 verkooppunten. Opgericht in 1950, is de franchise gegroeid van Neckarsulm in Duitsland naar 30 landen. Lidl richt zich op de Europese markt met vestigingen in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, België, Groot-Brittannië, Bulgarije, Zweden, Kroatië, Portugal, Cyprus, Slovenië, Italië, Spanje, Tsjechië, Hongarije, Ierland, Nederland, Marta en Finland. Lidl had meer dan 300.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt meer dan 55 miljard euro.

SPAR

SPAR is opgericht in 1940 in Amsterdam, Nederland. De Nederlandse keten is gevestigd op meer dan 15.500 locaties in 40 landen. De supermarktketen bedient voornamelijk de Europese markt in Japan, Oostenrijk, Tsjechië, Oekraïne, Oostenrijk, Groot-Brittannië, België, Polen, Zwitserland, Kroatië, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Ierland, Zweden en Slovenië. Andere verkooppunten bevinden zich in Zuid-Afrika, Zambia, India, Zimbabwe, Namibië, Montenegro, Japan, Roemenië, Australië en Mauritius.

Walmart

Walmart, opgericht in 1970, heeft zijn hoofdkantoor in Bentonville, Arkansas, VS. Op de derde plaats staat de supermarkt met meer dan 12.000 operationele vestigingen. De verkooppunten bevinden zich in de VS, Chili, China, Mexico, Argentinië, Canada, Brazilië, Nicaragua, Honduras, El Salvador, Costa Rica en Guatemala. Het succesvolle bedrijf is eigendom van Walton Family. Meer dan 3 miljoen werknemers werken in de winkels. Walmart genereert jaarlijks meer dan 400 miljard dollar aan inkomsten. In 1975 werd de keten genoteerd aan de New York Stock Exchange. Walmart is qua omzet het grootste bedrijf ter wereld.

Aldi

Aldi is een van de grootste discountwinkels ter wereld op meer dan 11.000 locaties. De winkels zijn verspreid over 20 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland en is de thuisbasis van de meeste winkels. Andere belangrijke verkooppunten bevinden zich in België, Polen, Portugal, Luxemburg, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, de VS, Ierland en Australië. In Slovenië en Oostenrijk gebruiken de verkooppunten Hofer als merknaam.

Carrefour

Carrefour Sans is de vijfde grootste supermarktketen met meer dan 12.000 verkooppunten, waaronder 5.000 hypermarkten in verschillende continenten. Opgericht in 1960, is het hoofdkantoor gevestigd in Boulogne Billancourt in Frankrijk. Het aantal medewerkers bedraagt meer dan 370.000 en de jaarlijkse omzet bedraagt meer dan 90 miljard euro. De winkels bevinden zich in Turkije, Argentinië, Bahrein, Roemenië, Egypte, Tunesië, Polen, Saoedi-Arabië, Taiwan, Spanje, India, China, Iran, Cyprus, Italië, de Dominicaanse Republiek, Bulgarije, Slowakije, Koeweit, de VAE, Brazilië, Macedonië en Pakistan.

Reageren is niet mogelijk