De beste en slechtste dingen over het feit dat je linkshandig bent…

Slechts 10 % van de mensen geeft er de voorkeur aan om hun linkerhand te gebruiken boven hun rechterhand. Met zo weinig van de linkshandigen heeft de rest van de wereld de neiging te vergeten dat ze zelfs maar bestaan. Er zijn talloze strijden die voortkomen uit het linkshandig zijn, maar ook een veelheid aan profs. Hier zijn enkele van de voors en tegens van het linkshandig zijn.

Voordelen

  • Opgroeien in een wereld waar alles voor jou achterwaarts is, heeft je waarschijnlijk slimmer gemaakt. Zeker, je had het moeilijk om tijdens de knutseltijd op de basisschool foto’s uit te knippen. Koop hier linkshandige schaar kind. Maar nu je volwassen bent, is de kans groot dat je het vermogen hebt om je beter aan te passen aan je omgeving en dat je een meer innovatieve denker bent.
  • Je komt bij de speciale bestelling coole linkshandige dingen tegen die alle rechtshandige mensen in je leven niet zullen kunnen gebruiken. Ze zullen nooit in staat zijn om in je speciale linkse notitieboekje te schrijven of op je linkse gitaar te spelen.
  • Als er niemand in de buurt is om je les te geven, leer je jezelf les te geven. Dit helpt je opnieuw om je beter voor te bereiden op het volwassen leven als er niet altijd iemand in de buurt is om je te helpen.

Nadelen

  • Je hebt in het verleden minstens één persoon gehad die dacht dat je slecht was omdat ze je betrapten op het schrijven met je linkerhand. Hoewel het in Amerika steeds minder vaak voorkomt, zijn er nog steeds plaatsen in de wereld waar linksen gediscrimineerd worden.
  • Er is niet altijd iemand in de buurt om je te leren hoe je dingen moet doen. In mijn hele familie ben ik de enige bekende persoon die linkshandig is, dus zelfs het leren strikken van mijn schoenen als kind was een uitdaging om me als kind eerst te laten zien hoe ik het met mijn linkerhand moet doen.
  • Je zou willen dat je geen speciale linkshandige dingen hoefde te bestellen. Het zou leuk zijn als we allemaal dezelfde schaar konden gebruiken zonder dat één van ons er echt moeite mee had.

Lees ook: Waar moet je naar kijken bij het kiezen van veiligheidsschoenen?

Reageren is niet mogelijk