De belangrijke asprecten van de Moderne Arabische Stijl

De moderne Arabische stijl beïnvloedt het kleurenschema, de lay-out en de meubelselectie van uw huis. Het heeft een aantal zeer specifieke richtlijnen die de uiteindelijke vooruitzichten van uw ruimte zullen bepalen. Verder zullen we kijken hoe we de moderne Arabische stijl succesvol kunnen implementeren.

A. Kleur, materialen en verlichting

Het lijkt misschien niet zo op het eerste gezicht, maar deze drie aspecten van het interieurontwerp zijn alle drie met elkaar verbonden. We hebben al vastgesteld dat de moderne Arabische binnenhuisarchitectuur een warme kleurenpalet heeft. Door deze kleurenpalet kan elk materiaal en verlichting met elkaar matchen.

B. Ruimtelijke indeling

Bij het ontwerpen voor een modern Arabisch thema, moet u uw beschikbare ruimte op de juiste manier gebruiken. Het maakt niet uit of je voor een kleine of grote ruimte ontwerpt; je moet alle elementen die we hierboven hebben besproken met mate gebruiken. Als zelfs maar één element de rest overheerst, kan het uiteindelijk het hele thema verpesten.
In de Arabische cultuur draait om familie. Het belang van het samenkomen in aanwezigheid van je familie is een van de bepalende principes van de cultuur. Dat feit vertalen in ruimtes betekent dus dat de woonkamer het sociale centrum van het huis wordt. Gezien de ideologie van de inrichting van de ruimte, kan de juiste inrichting van het meubilair er in hoge mate toe bijdragen dat een ruimte er uitnodigend uitziet.

Wat de verlichting betreft, is het ophangen van Oosterse lampen of stijlvolle uplighters de juiste keuze. De sfeer moet gezellig en intiem zijn, dus de lampen moeten goud licht nabootsen dat door slimme technologie kan worden geautomatiseerd.

C. Meubelontwerp

Het meubelontwerp van een modern Arabisch schema moet authentiek maar ook modieus zijn. Er zijn heel wat opvallende kenmerken van deze stijl, veel thematische en vele functies. Zorg er wel voor dat wat past bij het thema ook duurzaam is.

D. Culturele Aspecten

Bij het ontwerpen van het moderne Arabische thema voor moslimklanten, moet u rekening houden met de culturele en religieuze aspecten van de lay-out, samen met de esthetiek. Moslims bidden vijf keer per dag en de oriëntatie van de Gebedsmat bepaalt de indeling van de meubels. De Gebedsmat is altijd de Qibla.

Er is geen specifieke ruimte ontworpen voor het gebed. De meeste typische gezinnen kunnen hun gebeden in elke kamer zeggen, mits de gebedsmat niet tegenover de televisie of de badkamer  staat. Bij het plannen van de ruimte voor de gebedsruimte, moet u er rekening mee houden dat u deze uit de buurt moet houden van drukke plekken bijvoorbeeld de speelplaatsen voor kinderen.

Een klein hoekje naar het westen toe zou meer dan genoeg zijn. De televisie zou met name achter de Qibla moeten staan, zodat de drukte uit de aangrenzende kamers achter de biddende persoon kan passeren zonder dat die wordt gestoord.

Reageren is niet mogelijk