8 handige escape room tips & tricks

Vind hieronder de beste tips & tricks voor in een escape room!

Gebruik je brein

Elke seconde in Hero Adventures is kostbaar, maar onthoud dat de kracht met je geest is! Doe niet zo gek als je denkt dat je niet vooruitgaat. Je moet je ontspannen om helder te kunnen denken. Fysieke kracht is niet welkom in escape room games, want zoals je weet is het een spel en als je iets breekt, zal de volgende groep een tijdje niet in staat zijn om te spelen….

Hou alle ongebruikte aanwijzingen bij je

Een goede strategie is om nooit een aanwijzing of iets dat je gevonden hebt weg te gooien. Als je denkt dat je een sleutel hebt gevonden, maar je weet niet hoe je die moet gebruiken, hou hem dan natuurlijk bij je! Soms vind je binnen de eerste 5 minuten iets dat je pas op het allerlaatste moment kunt gebruiken!

Laat tekens achter

Het is belangrijk om geen tijd te verspillen! Dus als je al in een lade hebt gekeken, zorg er dan voor dat je deze open laat staan zodat je teamleden weten dat ze niet per se nog eens in die lade hoeven te kijken!

Er zijn een paar nutteloze dingen

Als je gewend bent om aan kamerspellen te ontsnappen, heb je al gemerkt dat een paar dingen (veel?) bijna altijd nutteloos zijn. Dat is maar een deel van het spel. Het zou niet leuk zijn en zou te gemakkelijk zijn als alles een specifieke toepassing zou hebben.

Maak het onzichtbare zichtbaar

Soms kom je er achter dat er iets verborgen is voor het gebruikelijke licht. De beste strategie is dus om te proberen een zwart licht te vinden. Zodra je het gevonden hebt, doe je gewoon het licht uit en begin je de zoektocht door het zwarte licht bij alle oppervlakken (tafels, muren, stoelen en vloer) te ori├źnteren en misschien vind je een soort code of instructie geschreven met een black light marker!

LEES OOK: 3 dingen om in Ibiza te doen in 2019

Kleed je comfortabel

Het kan stom klinken, maar dit is iets belangrijks: don’t overdress. Je zult niet in staat zijn om een camera mee te nemen in de kamer, dus er is geen mogelijkheid voor ego├»sten!

Maak aantekeningen

Als het spel het toelaat: notities maken. Het kan een goede strategie zijn omdat een paar mensen effectiever zijn als ze aantekeningen kunnen maken. Het kan een goede manier zijn om gemakkelijk te verwijzen naar wat er al gedaan of gevonden is: als je een stukje code hebt gevonden en je hebt het aan je team verwoord maar ook opgeschreven, kan het iedereen helpen om sneller te ontsnappen!

Ga snel en blijf kalm

Laatste tip: snel handelen! Je hebt slechts 60 minuten, dus beheer je tijd verstandig en beweeg snel! Je hebt geen minuut te verliezen. Wees je bewust van de tijd, maar vergeet niet om kalm te blijven!

Reageren is niet mogelijk