5 Voordelen van het uitbesteden van klantenservice

Outsourcing is een populaire bedrijfspraktijk waarbij een ander bedrijf wordt gecontracteerd voor een specifieke taak. Hoewel het proces dateert uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, heeft het onlangs nieuwe erkenning gekregen door de ontwikkeling van IT-instrumenten die outsourcing praktischer en productiever maken. Klantenservice Ohra loopt voor en doet het al enige tijd lang.

Aangezien het opzetten van uitbestede klantenservicediensten populair is geworden, moeten we eerst de redenen daarvoor nagaan. Hier zijn de voordelen die het proces je biedt:

Besparing van middelen

Het runnen van een contact center is vrij duur. Een volledige prijslijst omvat de prijs voor het opzetten van de infrastructuur, arbeidskosten, mogelijke opleidingskosten, en overheadkosten. Elk van deze kosten kan worden verlaagd door outsourcing. Met voldoende onderzoek kun je een getraind personeel inhuren met kant-en-klare apparatuur, een expliciete prijslijst en een garantie op succes.

Offshore diensten zijn bijzonder kosteneffectief. Als je geluk hebt, kun je een bedrijf vinden dat kwaliteitsdiensten levert voor een fractie van de prijs. Hoewel een dergelijk verschil verdacht kan lijken, is er niets mis mee: verschillende landen hebben verschillende leeflonen.

Een betere dekking creëren

Tegenwoordig lijkt 24/7 klantenondersteuning een must-have, vooral voor grotere bedrijven. Je zou echter heel wat middelen moeten spenderen om een opgeleide professional ertoe aan te zetten extra uren te werken. Met offshore outsourcing kun je dit probleem gemakkelijk oplossen door mensen uit verschillende tijdzones in dienst te nemen.

Bovendien, als jouw bedrijf op internationaal niveau opereert, zou het gemakkelijker zijn om een lokaal call center kantoor in te huren in plaats van een intern team te dwingen een vreemde taal te leren. Hoe groter het publiek dat je bestrijkt, hoe groter de kans dat je jouw klanten tevreden kunt stellen.

De zorgen over het personeel wegnemen

Het managen van jouw medewerkers is een lonend proces. Het zorgt ervoor dat het personeel meer geïnvesteerd wordt in het bedrijf en dat je ruimte ziet voor verbetering. Het kost echter veel tijd en moeite. Als het niet direct betrekking heeft op het belangrijkste product dat jouw bedrijf produceert, is het veel beter om de verantwoordelijkheid af te schuiven. Met het uitbesteden van klantenservice heb je nog steeds controle over het team dat je inhuurt, maar hoef je je niet bezig te houden met kleine problemen zoals nieuwe aanwervingen of bijscholing.

Focussen op de taak bij de hand

Om direct door te gaan op het vorige punt: als je je niet hoeft te richten op secundaire taken, kun je je volledig richten op het hoofddoel. Je zult nog steeds wat tijd moeten besteden aan de communicatie met en het managen van het externe team, maar het is niet te vergelijken met de aandacht die je zou moeten besteden aan een intern team. Dus als je je op sommige taken moet concentreren en een klantenservice van hoge kwaliteit moet handhaven, is outsourcing de manier om het te doen.

Potentiële verhoging van de klanttevredenheid

Alle bovengenoemde voordelen van outsourcing van klantenservice leiden tot een grotere klanttevredenheid. Constante toegang tot hulp, meertalige ondersteuning en een beter product dankzij de omleiding van middelen dragen er in grote mate toe bij dat de gebruikerservaring veel beter wordt.

Lees ook: De voordelen van beveiligingscamera’s voor thuis

Reageren is niet mogelijk