5 Dingen die je moet weten voordat je een nieuwe keuken koopt

Ongeacht de leverancier van de keuken, is het de moeite waard om de tijd te nemen om je voor te bereiden op de aankoop van een nieuwe keuken. Bekijk de onderstaande punten, neem een bezoek aan keuken winkel en maak een lijst, zodat niets wordt vergeten of aan het toeval wordt overgelaten.

Keuken planning

Jouw keukenontwerper of leverancier moet jou natuurlijk enorm helpen met de planning van jouw nieuwe keuken. Maar er zullen een aantal aspecten die zeer persoonlijk zijn voor jou en jouw eigen omstandigheden die moeten deel uitmaken van de keuken planning proces.

Zorg ervoor dat de keuken bedrijf waarmee je werkt heel vroeg tijdens de ontwerpfase al weet over jouw specifieke eisen , zodat ze kunnen worden opgenomen in jouw nieuwe keuken.

Een essentieel onderdeel van het ontwerpproces omvat de keuken planner vragen te stellen om te ontdekken wat voor jou belangrijk is.

Co├Ârdinatie van de ambachten

Een nieuwe keuken kan betrekking hebben op verschillende vakmensen: bouwers, elektriciens, loodgieters, werk-top installateurs, timmerlieden, decorateurs, de lijst gaat maar door. Sommige zullen nodig zijn voordat de keuken installatie begint, sommige tijdens en sommige na. Om te besparen op de hoofdpijn, moet alle aanvullende werken realistisch worden gepland.

Effectieve communicatie is de sleutel en zo ook een appreciatie van de bestanddelen van een keuken installatie.

Jouw keuken leverancier moet expertise hebben in het beheer van de keuken project en kan dus helpen om ervoor te zorgen alles komt samen in de juiste volgorde. Als je zelf jouw eigen aannemers instrueert, zorg er dan voor dat ze weten wat ze doen en wanneer ze het doen. Slechts een schijnbaar klein probleem kan het hele proces laten stoppen.

Praktische ontwerp overwegingen

Praktische keuken ontwerp heeft betrekking op zowel jouw eigen eisen. bv. zithoek, verlichting, apparatuur positie, etc, en ook die van hoe de keuken zal worden geïnstalleerd en hoe het functioneert.

Jouw leverancier moet alles wat er te weten valt over de technische eisen van het ontwerp en de praktische aspecten op dezelfde manier als jou weten (of op zijn minst een goed idee hebben).

Jouw ontwerper moet in staat zijn om jou te kunnen helpen door samen met jou in het beginstadium ervoor te zorgen dat jouw eigen voorkeuren worden gehouden en ook door het onthullen van een aantal ontwerp-aspecten die misschien niet voor de hand liggend zijn voor jou.

Budget

Geld: sommige mensen praten er niet graag over (en sommigen zeker wel!). Het is echter een noodzakelijk en vitaal onderdeel van het ontwerpproces. Sommige schijnbaar onbelangrijke elementen slokken een groot deel van de kosten op: dure apparatuurkeuzes, ingewikkelde werkbladontwerpen, enz.

Het is belangrijk om een realistisch idee te hebben van hoeveel je wilt uitgeven en waaraan je dat wilt uitgeven.

Materialen en apparatuur vormen uiteraard een groot deel van elk bouwproject. Maar er zijn nog andere kosten waarmee u rekening moet houden bij het opstellen van jouw budget. Bijkomende werken en vakmensen, installatie en natuurlijk het ontwerp, een goed ontwerp kost tijd en dus geld. Jouw keuken leverancier moet een vrij goed idee van alle elementen die samen om jouw keuken te maken, en zij zullen je helpen om te werken binnen het budget dat je hebt ingesteld.

Bepaal wat echt belangrijk is

De meeste keuken installaties gaan over een vorm van compromis: misschien een raam is niet in een ideale positie, of misschien de vorm van de kamer niet helemaal geschikt voor de meubels perfect. Sommige dingen zijn gewoon niet praktisch om te veranderen. Toch zullen er details zijn (en die zullen van persoon tot persoon verschillen) die de hoogste prioriteit hebben.

Jouw ontwerper en leverancier moeten weten wat voor jou echt belangrijk is.

Lees ook: Alles wat je moet weten over kamer akoestiek

Reageren is niet mogelijk