4 voordelen van duurzame ondernemingen

In de afgelopen twee decennia is duurzaamheid meer geworden dan een rage of gewoon een trend. Onderzoek toont aan dat duurzaamheid echt voordelen heeft voor het bedrijfsleven als het gewetensvol wordt geïntegreerd in de bedrijfsvoering.

Hieronder lees je vier voordelen van duurzaamheid in ondernemingen:

P.S. Lees ook over Vincent van Zon’s deelname aan duurzaamheid voor Rotterdamse openbare plekken en gebouwen.

Vermindering van verspilling

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en meest voor de hand liggende manier om duurzaam te werken. Vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw, toen kantoren lege blikjes verzamelden voor recycling, is de inspanning gegroeid naar afvalbeperking in papier (behoud van bomen en boshabitats), value engineering van producten (herbewerken of ontwikkelen van nieuwe processen die minder grondstoffen gebruiken, minder materiaal verspillen bij de productie van goederen), naar het vervangen van gloeilampen door LED-lampen (meer efficiëntie in combinatie met minder lampen).

Trekt meer werknemers en investeerders aan

Mensen worden graag geassocieerd met de positieve, met name jongere generaties die worden opgevoed op een gestaag dieet van milieubeschermingsboodschappen. Ze willen niet in verband worden gebracht met bedrijven die betrokken zijn bij milieurampen en sociale schandalen. Laat jouw bedrijf zien dat het respect heeft voor het milieu en zijn werknemers en het zal het kaliber van mensen aantrekken die je in dienst wilt nemen en de fondsen die jouw bedrijf nodig heeft om uit te breiden.

Vergroot het vermogen

Met alle discussies over de klimaatverandering, de afnemende energiebronnen en de gevolgen voor het milieu is het geen verrassing dat de overheid en de federale overheid voorschriften uitvaardigen om het milieu te beschermen. Het integreren van duurzaamheid in uw bedrijf zal het in staat stellen om tijdig te voldoen aan de veranderende regelgeving.

Verhoogt de productiviteit en verlaagt de kosten

De tegenstanders van duurzaamheid beweren dat duurzame bedrijfspraktijken de bedrijfswinst ten goede komen. De ontwikkeling van duurzame bedrijfspraktijken leent zich voor een efficiënte werking die de inspanningen stroomlijnt en de middelen spaart, wat de productiviteit van de werknemers verhoogt en de kosten verlaagt. Het verlagen van de kosten omvat ook energiebesparingsstrategieën die zo eenvoudig kunnen zijn als het uitschakelen van onnodige verlichting en het isoleren van muren tot meer geavanceerde inspanningen zoals de installatie van geothermische verwarmings- en koelsystemen. De inspanningen die een grotere algemene impact hebben, zullen waarschijnlijk duurder uitvallen, maar de resultaten op lange termijn rechtvaardigen de investering.

Lees ook: Zon, zee, strand en heerlijk eten in Vietnam!

Reageren is niet mogelijk