2 Manieren van rekrutering

Het kan veel tijd, moeite en geld kosten om de perfecte kandidaat te vinden… wervingsbureaus kunnen het antwoord zijn waarnaar jij op zoek bent!

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om tijd te besparen, gekwalificeerde kandidaten te vinden en jouw openstaande vacatures sneller in te vullen dan met behulp van recruitment services. Zij werken samen met klanten om de vereisten van hun functies in kaart te brengen en de belangrijkste vaardigheden en kwalificaties te bepalen die nodig zijn. Ze hebben ervaren recruiters en een sterke reputatie binnen de industrie’s waar ze werken.

Rekrutering kan in-house gebeuren OF via een extern detacheringbureau. De keuze over hoe jij rekruteert is volledig aan jou…

Nu het werkloosheidscijfer lager is dan ooit, is rekrutering moeilijk. Het plaatsen van een openstaande vacature op een job board is niet voldoende. Om de beste kandidaten aan te trekken, moet je een geweldige ervaring voor de kandidaat creëren.

  • Maak een vacature die opvalt en aantrekkelijk is voor potentiële kandidaten
  • Promoot jouw vacature via job boards, sociale media en jouw website
  • Filter de sollicitaties om gekwalificeerde kandidaten te vinden

In-house rekrutering

Het werven van nieuw talent met in-house resources kan heel goed werken. Maar als je geen speciale in-house recruiter hebt, zullen andere leden van het team deze taak op zich moeten nemen. De extra werklast is misschien niet geschikt voor jouw bedrijf. Zelfs met een toegewijd wervingsteam kun je moeite hebben om de juiste kandidaten te bereiken. Jouw middelen zijn misschien niet zo uitgebreid als die van een wervingsbureau.

Werving van uitzendbureaus

Het doel van een wervingsbureau is om een werkgever te helpen bij het vinden en aannemen van toptalent voor hun bedrijf. Het is belangrijk dat je het juiste wervingsbureau vindt voor jouw bedrijf en jouw functies. Veel wervingsbureaus zijn gespecialiseerd in een bepaalde bedrijfstak, dus het is een goed idee om na te gaan wat zij te bieden hebben. Probeer niet te veel wervingsbureaus te gebruiken. Eén echt wervingsbureau zou voldoende moeten zijn om een baan aan te nemen.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een carrière in rekrutering?

Reageren is niet mogelijk