Hoe maak je je elektrische uitgangspunten kindveilig in je huis?

Bij het kindveilig maken van stopcontacten, voegen ouders vaak outlet covers toe aan hun boodschappenlijstje, maar ze hebben alsnog wat hulp nodig bij het selecteren van producten die de nieuwsgierige ontdekkingsreizigers niet gemakkelijk uit een outlet kunnen verwijderen. Er zijn drie hoofdtypen outlet covers die beschikbaar zijn voor kinderveilige stopcontacten en sommige opties zijn beter dan andere. Aangezien kinderen ernstige schokken en brandwonden kunnen oplopen als ze voorwerpen in stopcontacten plaatsen, is het selecteren van het beste type stopcontact bedekking belangrijk. Ook zijn stopcontacten meestal laag bij de grond en gemakkelijk toegankelijk voor kinderen.

Stopcontacten of doppen

Outlet pluggen, die verkrijgbaar zijn in verschillende maten en vormen, hebben het voordeel dat ze goedkoop zijn en goed kunnen worden gebruikt om te reizen. Deze stekkers kunnen een verstikkingsgevaar zijn, omdat kinderen ze meestal leren te verwijderen en ze vaak in hun mond stoppen. Dit geldt vooral voor oudere stopcontacten, die de stekkers misschien niet goed op hun plaats houden. Bovendien vergeten zorgverleners vaak de stopcontacten te vervangen als ze het stopcontact gebruiken. Bekijk daarnaast ook de gira 55 schakelmateriaal. Als ouders de stopcontacten gaan gebruiken, moeten ze dat onthouden:

  • Koop stopcontacten die te groot zijn voor een baby of kind om op te stikken. Als ze in een wc-papierslang passen, vormen ze een verstikkingsgevaar.
  • Vervang altijd de uitlaatpluggen na gebruik van het stopcontact.
  • Sla de schattige of kleurrijke stekkers over – ze zullen uw baby naar de stopcontacten lokken.
  • Test de stopcontacten nadat ze zijn geïnstalleerd – ze moeten moeilijk te verwijderen zijn voor u om ervoor te zorgen dat ze moeilijk te verwijderen zijn voor nieuwsgierige peuters.

Schuifbare stopcontacten

Het tweede type afdekking is de schuifbare uitlaatdeksel of zelfsluitende afdekking. Dit type kan eenvoudig worden geïnstalleerd door de schroef die de bestaande afdekplaat vasthoudt te verwijderen en te vervangen door het verschuifbare uitstroom deksel. Wanneer een zorgverlener of eventueel een kind iets losmaakt, sluit de afdekking automatisch over de contactdoos gaten. Deze functie maakt het stopcontact veiliger doordat het verstikkingsgevaar van een stekker wordt weggenomen, zonder dat er iemand aan hoeft te denken om iets opnieuw te installeren. Ouders hoeven zich ook geen zorgen te maken dat hun baby over het stopcontact zal kruipen en dit type afdekking zal verwijderen. Er zijn verschillende versies beschikbaar voor verschillende soorten stopcontacten.

Lees ook: Hoe werkt laser graveren?

Reageren is niet mogelijk